zondag 17 november 2013

De Koninklijke op bezoek bij de koning: Willem II – RSC Anderlecht (augustus 2002)

Enkele maanden voor die Europese campagne met de verplaatsingen naar Oslo (Stabaek), Silkeborg (Midtjylland), Bordeaux & Athene (Panathinaikos), stond een oefenwedstrijd net boven de Moerdijk op het programma: op naar Tilburg!

 
De oefenwedstrijd is tegen het plaatselijke Willem II (Guillaume Le Deuxième voor de vrienden). Cissen en ik besluiten te gaan: de dag zelf is een zonovergoten zomerdag, maar Tilburg lijkt wel een spookstad: geen enkele winkel is open, geen kat op straat en er is zelfs geen openbaar vervoer te bespeuren. Wordt door de bedenkelijke reputatie die we met ons meedragen in het buitenland gevreesd voor nieuwe rellen?


We parkeren de auto nabij het Stadion Willem II (uiterst origineel, inderdaad) en verkennen de leuke binnenstad. Na enkele honderden meters vinden we toch een binnenpleintje, waar we met een honderdtal (voornamelijk jongens van de harde kern) ons vestigen op een terrasje. Het is aangenaam zitten in de zon met een pintje bij de hand en de sfeer wordt enkel even bedorven door een handvol Den Haag fans (wat deden die daar, eigenlijk?), die echter al gauw snappen dat het verstandiger is de plaat te poetsen.

Een half uurtje voor het begin van de wedstrijd zet iedereen zich recht en er wordt in colonne richting stadion gewandeld. Daar aangekomen blijkt dat een ingang net voor een parking volledig vrijgelaten staat, op 2 stewards na. Deze sputteren nog even tegen (“Neen, jongens, jullie kunnen hier niet door, nog even doorwandelen die richting uit voor de bezoekersvakken!”), maar worden binnen de kortste keren opzij gezet door de iets steviger uitziende jongens van de harde kern, waarna we vervolgens met een man of 100 de lege vakken achter het doel van De Wilde binnenstormen, begeleid door knalharde, bonkende technomuziek. Heel bijzonder sfeertje, moet ik zeggen, en al gauw zie je Crasson & Baseggio elkaar aanstoten en breed lachend onze richting uitwijzen.

De wedstrijd zelf is de zoveelste slachting in het buitenland : 4-0 op onze doos, na een absolute draak van een wedstrijd van onze jongens.

Geen opmerkingen: